Genellikle endüstri alanında kullanılan bu tür motorların aynı zamanda oluşan ortam şartlarına göre de stabilize edilmesi gerekir. Örneğin yüksek sıcaklık değerlerinde çalışabilen motor tipleri bu tür ürünlerin kullanım yerlerine örnek olarak verilebilir. Bunun yanında bu tür motorların kullanım alanlarının aynı zamanda kimyasal alanlar olabileceği de bir gerçek olarak karşımıza çıkabilir.
Günümüzde bu tür uygulamaların hayata geçirilmesi ile birlikte standart üretim tekniklerinin yerine özel üretim tekniklerinin uygulanması ile birlikte patlayıcı ya da yanıcı özellikte çalışmalarda da bu tür ürünlerin kullanımı standart haline gelebilir. Sonuç olarak bu tür motorların uygulama alanları istenilen nitelikleri karşılayacak şekilde çeşitlendirilebilir. Aynı zamanda bu tür uygulamalar sayesinde firmaların beklentilerinin karşılanması mümkün olabilir.
Volvo Penta’nın kuruluş tarihi, ilk deniz motoru B1’in üretildiği 1907 olarak kabul edilmektedir. Penta firması kısa sürede saygın bir motor üreticisi haline gelmiş ve 1927’de Volvo’nun ilk binek aracı motorunu imal etmiştir. Volvo’nun 1935’te Penta’yı satın almasından bu yana Volvo Penta, Volvo Grubu’nun bir kolu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Volvo Penta gezi teknelerinde, ağır hizmet ve endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere deniz motorları, jeneratörler ve komple güç sistemleri üretmektedir.
Volvo Penta uluslararası bir firmadır. Dünya çapında 4000’den fazla bayiyi kapsayan müşteri hizmetleri ağı sayesinde sektörünün en güçlü markalarından biridir. Volvo Penta ürünleri 10-800 HP gücündeki benzinli ve dizel motorlardan oluşmaktadır.
Volvo Penta, kuyruklu motor ve ters yönde dönen çiftli pervane (Duoprop) gibi sektöre öncülük eden keşifleri sayesinde denizcilik tarihine ismini yazdırmıştır. Bu iki keşif, denizcilik sektöründe gelmiş geçmiş en önemli gelişmeler olarak kabul edilmektedir. Yakın zamanda Volvo Penta baş tarafa bakan pervaneler ve kumanda çubuğundan oluşan yeni bir sistemi piyasaya sunmuştur.